(marta @ May 12 2009, 12:26 PM)

Коли вірити авторам, чиї імена відомі в Європі, читачі повертаються до людських сюжетів, донесених до читача нормальною мовою. Я працюю у середовищі людей, технічної інтелігенції, яка взагалі мало читає. Якщо читає, то літературу зі спеціальності. На більше не вистачає часу. Я принесла на роботу книжку Люко Дашвар. І вона пішла по руках. Мало того, народ посунув на Петрівку і став скуповувати "Село..." та "Молоко". І книги ці стали дарувати один одному, родичам, друзям, тим, хто живе зараз десь далеко і давно не читав українською. І народ умивається сльозами, і йде за українською книжкою, яку ніхто не пропагує, і щасливий, коли натрапляє на нового автора, і відчуває гордість, що у нас є повноцінна література. Караван їде, а собаки, звиняйте, гавкають. Бо є ще одна література, коли автори пишуть, намагаючись випендритись один перед одним. Її аудиторія, електорат - вузьке коло утаємничених. А є ще інші, не утаємничені, які читали б своє, та вони не знають, що воно у них є. Дай Бог здоров*я Пиркало з її конкурсом. Звичайно, кожен має право на власний світогляд, але чомусь так відбувається, що не раді наші люди успіху колеги, а починають клювати. Напишіть краще, видайте, і побачите, що з цього вийде.
дозволю собі не погодитися, є краще і видається краще. Взірцем має бути все-таки якість. Безумовно Пиркало робить добру справу, але мова не про неі, а про книги.
У мене була можливість прочитати дві новинки: Іздрик "Флешка-2gb", це його остання книга, і крім цього - Ян Твардовський "Ще одна молитва" в перекладі Дзвінки Матіяш - дуже раджу.!!!
Саме такі книги підтверджують Вашу тезу, що в нас є повноцінна література!!
Але Ви праві - уподобання справа індивідуальна!!