(таня @ Aug 2 2009, 04:50 PM)

Тут, схоже, зібралися занадто суворі судді.
Аж ніяк. Тут, навпаки, зібрались досить толерантні люди - я цим приємно вражена. Відгуки на деяких інших форумах (не лише про книгу Рудницької) межують з брутальністю, їх просто не хочеться читати. Так що це варто оцінити.

А як щодо того, що це перша спроба людини? Простіше зовсім не писати, тоді не матимете головного болю від пояснень та іншого.
Так зауваження для того і пишуться, аби наступна спроба була вдалішою і цікавішою. З дебютними романами часто буває одне з двох - або вони яскраві, так би мовити, вибухають (але трапляється тоді, що наступні блякнуть у порівнянні з дебютом), або вони сирі (і є шанс, що наступні будуть значно кращими).

Анжеліка дуже старалася, можливо, через те деякі фрагменти твору і видалися надміру сухими, як пишуть школярки, коли бояться, щоб не зробити помилки, нічого не пропустити, дотриматися правил - писання виходить якесь неодухотворене. Але я б не сказала, що так у Анжеліки так, може, подекуди, а з досвідом стиль "а ля школярка" може стати її фішкою.
От коли не стараєшся, а пишеш, бо не можеш не писати - тоді виходить так, як треба. І Боже борони нас від стилю "а-ля школярка", від нього в сучасній літературі й так немає де подітися. На дорослих людей, які читають твори у цьому стилі, він діє згубно

Гадаю, пані Анжеліка знайде свою фішку в чомусь живішому і розсудливішому. Маю таке передчуття. А стиль - так, він випрацюється. Якщо пані Рудницька не буде зважати на беззмістовну критику, а в більш-менш змістовній (чи у тій, що бодай намагається бути такою) знайде раціональне зерно. І ще - багато чого залежить від доброї редактури.
А для натхнення варто справді почитати любовні романи визнаних майстринь цього жанру. У нас в країні таких, на жаль, немає, саме поняття "любовний роман" знівельоване дотепниками, які, жодної книжки в цьому жанрі не прочитавши, вважають його примітивним. З моїх улюблених - можу порадити "Мій, і тільки мій" та "Поцілунок янгола" Сьюзен Елізабет Філліпс, "Небо Монтани" Нори Робертс та, скажімо, "Сама досконалість" Джудіт Макнот (Усе - в російському перекладі, звісно, наші таке не перекладають, гонор не дозволяє). Я тільки втішуся, якщо у нас з’являться справжні любовні романи українською, хто б не був їхнім автором. Чекатиму цього з нетерпінням.