Привіт Гість ( Вхід | Реєстрація )

Reply to this topicStart new topic
Сучасна експериментальна проза
oles_barlig
повідомлення Nov 14 2009, 05:38 PM
Пост #1

Читач
*

Група: Members
Користувач №: 139

Хотілося б підняти тему під назвою «Експериментальна проза». Поняття це умовне, і кожен розуміє його як хоче. Блукаючи в пошуковій системі за посиланнями з цим словосполученням на що тільки я не натикався… Тож спробую окреслити, що я уявляю під цим.
Для мене експериментальна проза, це прозовий твір будь-якого жанру (або як міжжанрова одиниця) в якій автор вдається до певного експерименту (стилістичного, композиційного, тематичного, тощо), що винятковим не для особисто його творчості, чи того, що він звик читати (раптом, його читацький обрій обмежується стандартною художньою маркетинговою літературою?). Цей експеримент, на його думку, має виходити за межі літературного досвіду з яким він на той час вже ознайомлений.
Мені було б цікаво, аби ви назвали кількох сучасних українських авторів, що на вашу думку пишуть експериментальну прозу, яка могла б бути цікавою для широкого загалу.
Також цікава ваша думка про таке: простір для публікації подібних творів виняткового інтернет та подекуди окремі періодичні видання, чи вони мають шанси вийти непоганим другом у престижному видавництві й продаватися у книгарнях.
Go to the top of the page

+Quote Post
Вадя Ротор
повідомлення Dec 1 2009, 08:28 AM
Пост #2

Читач
*

Користувач №: 158

Я бачив різного роду експериментальну прозу, та оскільки вона не стала в Україні хоч би трішки відомою і визнаною, ті експерименти можна вважати невдалими smile.gif
Ставлюся до неї скептично.

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 1 2009, 04:20 PM
Пост #3

Читач
*

Користувач №: 160

Почитай "Лом" Шинкаренка http://maysterni.com/publication.php?id=37551, можливо буде цікаво.

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 2 2009, 04:51 PM
Пост #4

Читач
*

(Вадя Ротор @ Dec 1 2009, 08:28 AM) *
Я бачив різного роду експериментальну прозу, та оскільки вона не стала в Україні хоч би трішки відомою і визнаною, ті експерименти можна вважати невдалими smile.gif
Ставлюся до неї скептично.

Дозвольте поцікавитися: Чому саме скептично? І кого з авторів читали?

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 5 2009, 07:24 PM
Пост #5

Читач
*

(morpeh @ Dec 1 2009, 04:20 PM) *
Почитай "Лом" Шинкаренка http://maysterni.com/publication.php?id=37551, можливо буде цікаво.

прочитав половину і більше не витримав - це здалося вельми великим занудством. з тих 30-ти сторінок, що прочитав експеременту не побачив жодного.
поясніть, будь ласка, мені нетерплячій людині без витримки - де саме там експеремент?

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 6 2009, 12:46 PM
Пост #6

Читач
*

(oles_barlig @ Dec 5 2009, 07:24 PM) *
прочитав половину і більше не витримав - це здалося вельми великим занудством. з тих 30-ти сторінок, що прочитав експеременту не побачив жодного.
поясніть, будь ласка, мені нетерплячій людині без витримки - де саме там експеремент?

Витримки вам друже, або змінюйте предмет зацікавлення! Дуже дивно, що ви, людина без витримки, не терпляча і цікавитеся експерементальною прозою. Бо експеремент ‒ це і є вельми велике занудство, і творять його зануди, які вічно невдоволений існуючим порядком. Що стосується «Лому», ‒ то мене захоплюють високі і амбітні завдання, які автор намагається реалізувати. Це чистої води експеремент, і як на мене, унікальний в українській літературі! Вдалий він, чи ні ‒ покаже час.

+Quote Post
Олег Шинкаренко
повідомлення Dec 8 2009, 05:44 PM
Пост #7

Читач
*

Користувач №: 153

О! Юрій Шинкаренко! Пам'ятаю! Читав його лауреатську книжку якогось там забутого року. Це єдиний вартий справжньої уваги автор в сучасній українській літературі.

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 10 2009, 10:28 AM
Пост #8

Читач
*

(morpeh @ Dec 6 2009, 12:46 PM) *
Витримки вам друже, або змінюйте предмет зацікавлення! Дуже дивно, що ви, людина без витримки, не терпляча і цікавитеся експерементальною прозою. Бо експеремент ‒ це і є вельми велике занудство, і творять його зануди, які вічно невдоволений існуючим порядком. Що стосується «Лому», ‒ то мене захоплюють високі і амбітні завдання, які автор намагається реалізувати. Це чистої води експеремент, і як на мене, унікальний в українській літературі! Вдалий він, чи ні ‒ покаже час.

що ви розумієте під "високими і амбітними завданнями", поясність. бо з того що я прочитав - не помітив ані "високого" ані "амбітного".

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 11 2009, 08:37 AM
Пост #9

Читач
*

(Олег Шинкаренко @ Dec 8 2009, 05:44 PM) *
О! Юрій Шинкаренко! Пам'ятаю! Читав його лауреатську книжку якогось там забутого року. Це єдиний вартий справжньої уваги автор в сучасній українській літературі.

Я маю ту книжечку. Хорошу передмову написав Сергій Яковенко. До речі, якщо комусь відомо про його творчість, де з нею можна ознайомитися, відгукніться.
Р.S. Олег, сподіваюся, що Юрій не скоро прочитає ваші слова.

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 11 2009, 08:57 AM
Пост #10

Читач
*

(oles_barlig @ Dec 10 2009, 10:28 AM) *
що ви розумієте під "високими і амбітними завданнями", поясність. бо з того що я прочитав - не помітив ані "високого" ані "амбітного".

Хоч я вам і не мама друже, щоб розжовувати очевидне, але: "високе і амбітне" - це звичайний лом, і для цього не потрібно напружувати зір. Інколи, правда, лом маскується колодою, яка знаходиться зазвичай під лівим оком. Одні відчувають дискомфорт, інші - ні. Ви відчуваєте дискомфорт?

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 12 2009, 10:10 AM
Пост #11

Читач
*

(morpeh @ Dec 11 2009, 08:57 AM) *
Хоч я вам і не мама друже, щоб розжовувати очевидне, але: "високе і амбітне" - це звичайний лом, і для цього не потрібно напружувати зір. Інколи, правда, лом маскується колодою, яка знаходиться зазвичай під лівим оком. Одні відчувають дискомфорт, інші - ні. Ви відчуваєте дискомфорт?

я відчуваю дискомфорт від влади в країні, від рівня своєї зарплатні, від ситуації у книго-видавничій галузі України тощо...

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 12 2009, 10:12 AM
Пост #12

Читач
*

(morpeh @ Dec 11 2009, 08:37 AM) *
Я маю ту книжечку. Хорошу передмову написав Сергій Яковенко. До речі, якщо комусь відомо про його творчість, де з нею можна ознайомитися, відгукніться.
Р.S. Олег, сподіваюся, що Юрій не скоро прочитає ваші слова.

мене звуть Олесь. якщо навіть і прочитає, то що? я висовив свою думку щодо його твору і не вважаю, що вона є вкрай не коректною. зрештою, якщо у письменника вкрай тонка душевна організація, то постає питання: чи слід йому взагалі публікуватися? бо відгуки, вони знаєте такі штуки - завжди виникають після публікації.

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 12 2009, 11:49 AM
Пост #13

Читач
*

(oles_barlig @ Dec 12 2009, 10:10 AM) *
я відчуваю дискомфорт від влади в країні, від рівня своєї зарплатні, від ситуації у книго-видавничій галузі України тощо...

Друже, я радий за вас. По суті, про це і книга "Лом"

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 12 2009, 11:52 AM
Пост #14

Читач
*

(oles_barlig @ Dec 12 2009, 10:12 AM) *
мене звуть Олесь. якщо навіть і прочитає, то що? я висовив свою думку щодо його твору і не вважаю, що вона є вкрай не коректною. зрештою, якщо у письменника вкрай тонка душевна організація, то постає питання: чи слід йому взагалі публікуватися? бо відгуки, вони знаєте такі штуки - завжди виникають після публікації.

Олесь, уважніше - я звертався до Олега Шинкаренка. А що до вашої критики, то також вважаю її цілком коректною.

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 12 2009, 02:16 PM
Пост #15

Читач
*

(morpeh @ Dec 12 2009, 11:52 AM) *
Олесь, уважніше - я звертався до Олега Шинкаренка. А що до вашої критики, то також вважаю її цілком коректною.

перепрошую.

+Quote Post
oles_barlig
повідомлення Dec 12 2009, 02:18 PM
Пост #16

Читач
*

(morpeh @ Dec 12 2009, 11:49 AM) *
Друже, я радий за вас. По суті, про це і книга "Лом"

ах, як я міг не усвідомити такого тонкого суспільно-політичного фейлетону...

+Quote Post
Олег Шинкаренко
повідомлення Dec 13 2009, 04:03 PM
Пост #17

Читач
*

А чому? Які це може мати для нього наслідки?

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 14 2009, 05:47 PM
Пост #18

Читач
*

(oles_barlig @ Dec 12 2009, 02:18 PM) *
ах, як я міг не усвідомити такого тонкого суспільно-політичного фейлетону...

Ото ж бо й воно - велике зблизька не відразу помітеш!

+Quote Post
morpeh
повідомлення Dec 14 2009, 05:49 PM
Пост #19

Читач
*

(Олег Шинкаренко @ Dec 13 2009, 04:03 PM) *
А чому? Які це може мати для нього наслідки?

Він може образитися.

+Quote Post
Олег Шинкаренко
повідомлення Dec 15 2009, 09:49 AM
Пост #20

Читач
*

(morpeh @ Dec 14 2009, 05:49 PM) *
Він може образитися.

На що? На те, що він вартий справжньої уваги?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

Текстова Версія Поточний час: 2nd September 2010 - 11:02 PM